7 Eylül 2008 Pazar

HAVUCLU ELMALI CEVIZLI KEK


Kekin tarifi anneme ait, yillardir benim de severek yaptigim bir kek. Tarifi soyle;
2 bardak seker,
1 bardak rende havuc,
1 bardak rende elma,
1 bardak ince kirilmis ceviz,
1 tatlı kasigi tarcin,
1 paket kabartma tozu,
1 kahve fincani sivi yag (ben misirozu kullaniyorum)
2 bardak tam bugday unu,
4 yumurta,
Yumurtalarla seker cirpilir, un ve kabartma tozu ayri bir kapta karistirilir, geriye kalan tum malzeme, ayri kapta cirptiginiz seker ve yumurta karisimi da una eklenir. Kek kalibi yaglanir, karisim dokulur. 170 derece firinda 35-40 dakika arasi pisirilir. Gerci her firinda degisiyor en iyisi kurdan batirip temizcikip cikmadigini kontrol etmek...

Hiç yorum yok: