7 Eylül 2008 Pazar

CAY VE SIMIT


Tarif 2006 senesindeki simartan tatlar dergisinden...
3 cay kasigi toz maya,
1 su bardagi ilik su,
5 su bardagiun,
2 cay kasigi tuz,
1 tutar toz seker,
üzeri icin;
1/2 kahve fincani pekmez,
1 kahve fincani su,
1paket susam,
Toz maya ilik suda karistirilir. Un bir kaba elenir. Tuz ve seker eklenir. Ortasi havuz gibi acilir, mayali su eklenir. (su bana az geliyor, o yuzden hamur yumusayana kadar biraz daha ilik su ekliyorum, galiba hemen yarin 1/2 bardak sudan birazdaha fazla) Yumusak kivamli bir hamur elde ediliyor. Üzeri nemli bir bezle ortulup iki kati kabarincaya kadar bekleniyor.
Bir kaba pekmezlesu karistilir, bir kaba susam dokulur. Hamurdan elma buyuklugunde parcalarkoparilir, uzunlamasına yogrulur, once pekmezli suya, sonra susama bulanir, iki uctan ters yone cevrilip simir sekli verilir.
Onceden isitilmis 220 derece firinda yaklasik 20-25 dakika pisirilir...

3 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Çay ve simit hiç bir zaman hayır diyemeyeceklerimden...

Çok güzel gözüküyorlar. Ellerine sağlık canım.

Hayırlı,sağlıklı,bereketli ramazan ayı dilerim.

Sevgiler...

sekerpasta dedi ki...

tesekkur ederim, bence de oyleler :)

hayirli ramazanlar...

zarpandit dedi ki...

muthiş gözüküyorlar pufuduk pufuduk bayıldımmmm