27 Temmuz 2008 Pazar

KURU MEYVELİ MUFFIN


Yumuşak kuru meyveli kek sevenler için guzel bir kek oldu bence, tarifi soyle;
140 gr seker
190 gr un
190 gr kekun
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
85 gr eritilmis tereyag
2 yumurta
200 ml sut
1 kutu kuru meyva (200 gr karisik kuru meyve-portakal, ayva, kiraz- ben migrostan almistim-markasi citoglu idi)
daha onceden okumussunuzdur ama okumayanlar icin muffin yaparken onemli olan kuru malzemenin ve islak malzemenin ayri ayri karistirilmasi, seker, un,kekun, kabartma tozu, vanilya birarada karisitirilir. Yumurta, sut, tereyag ayri yerde karistirilir. Bu arada kuru meyvalar 5 dakika ilik suda bekletilir. Yumurtali karisim unlu karisima aktarilir, malzenin karismasi saglanir ama fazla karistirilmaz. 5 dak ilik suda bekletilmis kuru meyveler suzulur karisima katilir, yine cok karistirilmaz. Ben silikon muffin kalibi kullaniyorum, 12-14 tane muffin cikiyor, kalibi yagladim, karisimi paylastirip daha onceden 200 derece isitilmis firinda 18 dakika da pisti, kurdan batirdigimda temiz cikiyordu.